28 Şub 2011

Diyarbakır'da toplantı trafiği


AMED - Diyarbakır'da toplanan BDP MYK'sı, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın KCK'nin bitirdiği eylemsizlik kararına ilişkin düzenlediği basın toplantısının ardından tekrar toplanırken, bölgedeki sivil toplum örgütleri de açıklamayı değerlendirmek üzere bir araya geldi.

KCK, 13 Ağustos'tan bu yana devam eden eylemsizlik sürecinin "AKP hükümetinin izlediği inkar-imha politikaları nedeniyle geçerliliğini yitirdiği" yönündeki açıklaması gündeme oturdu. Açıklamanın ardından Kürt siyasetinin merkezi Diyarbakır'da da yoğun bir toplantı trafiği yaşandı. Sabah saatlerinde BDP Yenişehir İlçe binasında Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak başkanlığında toplanan BDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), KCK'nin açıklamasının ardından, tekrar toplandı. BDP MYK'sı toplantıda, eylemsizliğin sona ermesini ve önümüzdeki süreci değerlendirecek.

Öte yandan, DTK bileşeni bölgedeki sivil toplum örgütleri de Diyarbakır'da toplandı. KCK'nin eylemsizlik kararının sona ermesini değerlendirileceği, toplantının ardından 698 sivil toplum örgütünün altında imzasının olduğu bir bildirinin yayınlanması bekleniyor.

ANF NEWS AGENCY

0 yorum:

Yorum Gönder

Hakaret küfür vb yorumlarınız olursa savcılığa başvurulucaktır