1 Şub 2012

Avrupa dondu: 67 olo



Avrupa dondu: 67 ölü

ANF
10:52 / 01 Şubat 2012
AMSTERDAM - Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuklarda ölenlerin sayısı 67’ye yükseldi. Yoğun kar ve hava sıcaklığında yaşanan sert düşüşler nedeniyle bazı ülkelerde ordu devreye girerken, acil geçici barınaklar kurulmaya başlandı.

Soğukların en etkili olduğu hava sıcaklığı gündüz saatlerinde eksi 16, gece ise eksi 23 dereceyi bulduğu Ukrayna’da çoğu evsiz en az 30 kişi hayatını kaybetti. Bunlardan 21’inin sokakta, 4 kişinin evinde, 5 kişinin ise kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybettikleri bildirildi.

24 BİN KİŞİ BARINMA EVLERİNE SIĞINDI

Ukrayna'da yetkililer, son üç günde acil oluşturulan bin 500'den fazla barınma evine 24 binden fazla kişinin sığındığını, bunlardan 600’ünün vücut ısısı kaybı ile soğuk sırması teşhisiyle tedavi edildiklerini bildirdi.

Yetkililer, 150 civarında sığınma merkezi kurmayı planladıklarını söylüyor.

POLONYA’DA CAN KAYBI HIZLA ARTIYOR

Dondurucu soğuk etkisi altında olan Polonya’da ise Salı günü itibariyle ölenlerin sayısı 21’e yükseldi. İçişleri Bakanlığı, ölümlere soğukların yanısıra ısıtıcılarda yaşanan sorunlara bağlı olarak karbon monoksit zehirlenmesinin de neden olduğunu açıkladı.

Polonya, geçen cuma günü hava sıcaklığı eksi 26 dereceye düşene kadar ılıman bir kış geçiriyordu. Yetkililer, hayatını kaybedenlerin büyük bölümünün yaşlılar ve evsizler olduğunu söylüyor.

Soğuklar, Romanya’da 8, Sırbistan’da 3, Bulgaristan’da ise 5 kişinin ölümüne neden olurken, Litvanya, Bosna, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti’nde de aşırı soğuklar nedeniyle ölümlerin yaşandığı bildirildi.

Ekonomik kriz sonucu evsizlerin sayısının yüzde 25 arttığı Yunanistan’da ise evsizler spor salonlarında toplatılmaya başlandı. Yunanistan’da 20 binden fazla evsiz sokakta yaşıyor.

ANF NEWS AGENCY 

0 yorum:

Yorum Gönder

Hakaret küfür vb yorumlarınız olursa savcılığa başvurulucaktır