1 Şub 2012

32 yildir zam almiyorlar



32 yıldır zam almıyorlar

Meliha Gündüz -ANF
09:31 / 01 Şubat 2012
Ankara - Devlet Tiyatrosu, Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV), Devlet Tiyatroları, Opera ve Bale çalışanlarının personel kimlik tanımları yapılmadığı için 32 yıldan bu yana zam alamadıklarını bildirdi.

TOBAV yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde kamuda çalışan sözleşmeli personele yapılan zamdan üyelerinin yine pay alamadığını belirtti. Kurulduğu tarihte kimlik tanımlamaları yapılmayan Devlet Tiyatroları ile Opera-Bale çalışanlarının 1970 yılında çıkarılan 657 sayılı Devlet Personel Yasası’na geçici olarak bağlandığını hatırlatan TOBAV, çalışanların yarı sözleşmeli, yarı 657sayılı personel haline getirilerek, büsbütün bir tanımsızlık kargaşasının içine itildiğini aktardı.

“657 sayılı yasaya mensup devlet memurlarına zam yapıldığında, tiyatro oyuncuları, opera, bale solistleri, koristleri, bale mensupları ile orkestra elemanları bu zamdan sözleşmeli oldukları öne sürülerek muaf tutulmuşturlardır. Sözleşmeli personele zam yapıldığında ise bu kişiler 657 sayılı personel yasası mensubu oldukları ileri sürülerek zamlardan yine yararlandırılmamışlardır” diyen TOBAV, tiyatro, opera ve bale çalışanlarının 1980 yılından bu yana zam alamadıklarını ifade etti.

“HÜKÜMET, REPERTUARLARA MÜDAHALEYE YELTENDİ”

TOBAV, çalışanların durumlarına ilişkin belirsizliğin Devlet Tiyatroları’nın 5441 sayılı Kuruluş Kanunu değerlerine geri dönülerek çözümlenebileceğini belirtirken, 32 yıldır yapılmayan zamların ise 1310 sayılı yasada belirtilen oranlarda yapılması gerektiğini aktardı.

Kimlik tanımlamalarının olmamasının zam alamamanın dışında Devlet Tiyatroları, Opera ve Balesi’nin sanatsal dokunulmazlığını da tehlikeye soktuğunu belirten TOBAV, her hükümet değişiminde, yeni hükümet mensuplarının kurum çalışanlarını devlet memuru zannettikleri için, kurumun içişlerine, hatta repertuarına bile karışmaya yeltendiklerini kaydetti.

ANF NEWS AGENCY

0 yorum:

Yorum Gönder

Hakaret küfür vb yorumlarınız olursa savcılığa başvurulucaktır