1 Şub 2012

İngiltere'de cocuk gelin alarmi



İngiltere'de çocuk gelin alarmı

ANF
09:39 / 01 Şubat 2012
Londra - Dünyada her gün 25 bin çocuk yaşta kadın zorla evlendirilirken İngiltere'de yapılan bir araştırmada ortaya çıkan rakamlar İngiliz makamlarını harekete geçirdi.

İran-Kürt Kadın Hakları Örgütü (IKWRO) tarafından yayınlanan bir rapora göre sadece Londra'nın Islington mahallesinde 2010 yılında 30 çocuk yaşta kadın zorla evlendirildi. Bunlardan 5'i 9-11 yaşları arasında.

IKWRO direktörü Dianna Nammi yaptığı açıklamada bu çocuk gelinlerin zorla evlendikleri erkeklerin hizmetlerine koşulduğunu ve tecavüze uğradıklarını belirterek bu durumun İngiliz yasalarına göre ağır suç olduğunu kaydetti.

Nammi'ye göre çocukların çoğu ev içinde şiddete uğruyor ve post-travmatik stres sendromu yaşıyor. Hatta bazı çocuklar çok küçük yaşlarda ağır depresyona giriyor.

Konunun gündeme gelmesinin ardından bir açıklama yapan Finsbury Park Camii imamı Ahmed Said, bu durumun İslam diniyle alakalı olmaktan ziyade kültüren bir konu olduğunu söyledi. Çocuk yaşta evlendirmenin İslam'a da aykırı olduğunu ifade eden Said, bu evlilikler için nikah kıyan imamları cahil olarak nitelendirdi.

İngiliz polisinin Zorla Evliliğe karşı biriminin verdiği bilgilere göre her sene İngiltere'de 3 bin kadar çocuk yaşta kadının evlendirildiğini ifade ediyor. Çocuklar genelde uzun yaz tatillerinde İngiltere'den kendi ülkelerine götürülerek orada evlendiriliyor.

ANF NEWS AGENCY

0 yorum:

Yorum Gönder

Hakaret küfür vb yorumlarınız olursa savcılığa başvurulucaktır