1 Şub 2012

Bakan Kılıç: Fethullah Gülen’in siirini bilmeyen ögrencileri azarladı



Bakan Kılıç: Fethullah Gülen’in şiirini bilmeyen öğrencileri azarladı

ANF
22:39 / 31 Ocak 2012
Trabzon - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Trabzon’da yapılan Gençlik Çalıştayı’nda okuduğu Fethullah Gülen’in şiirini bilmeyen öğrencileri azarladı.

Cumhuriyet gazetesinden Ahmet Şefik’in haberine göre Trabzon’da düzenlenen “Gençlik ve Kentlilik Bilinci” çalıştayında konuşma yapan Bakan Suat Kılıç, konuşması sırasında okuduğu şiirin devamını bilmeyen öğrencileri “Şiirin üstadını hatırlamıyorsak orda durup düşünmemiz lazım” diyerek azarladı.

Kılıç’ın, “Ha biz çalışalım, şairin dediği gibi, 'sen çalış olmazsa…‘ kim sıkılsın? Nerede bizim okuyan gençliğimiz nerede? Şiirin devamını kim getirecek?” sözleri üzerine söz alan bir öğrenci, Necip Fazıl’ın “Utansın” şiirinden dizelerle yarım bırakılan şiiri devam ettirmek istedi.

Kılıç, okunan şiirin kendi okuduğu şiir olmaması üzerine “Eğer ki o mısranın girişini salon doğru tamamlamış olsaydı, gündemim okumak değil başka bir şey olacaktı. Ama sevgili gençler ister tıp okuyun ister mühendislik, ister hukuk okuyun, ister iktisat ve işletme, hakim olamadığınız bir dille hiçbir şey yapmanız mümkün değil” diye çıkıştı.

‘ORADA BİR DURUP DÜŞÜNMEMİZ LAZIM‘

Kılıç, başlayıp sonunu getirmediği şiirin kime ait olduğunu açıklamadı, sadece, “Bu satırların, bu mısraların edebiyatımıza kazandırılmasına katkı sağlayan kalemi, şairimizi, şiirin üstadını hatırlamıyorsak şayet, edebiyatımızın büyüklerini, ünlülerini, fikir, sanat önderlerimizi hatırlamıyorsak orda bir durup düşünmemiz lazım” dedi.

Oysa Kılıç’ın yarım bıraktığı dizelerin sahibi Fethullah Gülen’in “Sıkılsın” adlı şiirindendi.

ANF NEWS AGENCY

0 yorum:

Yorum Gönder

Hakaret küfür vb yorumlarınız olursa savcılığa başvurulucaktır