1 Şub 2012

Diyadin ve Nusaybin'de ev baskinlari: 9 gözalti



Diyadin ve Nusaybin'de ev baskınları: 9 gözaltı

ANF
YENİLENDİ / 09:49 / 01 Şubat 2012
Diyadin / Nusaybin - Ağrı'nın Diyadin ile Mardin'in Nüsaybin İlçesi'nde düzenlenen ev baskınlarında 3'ü çocuk 9 kişi gözaltına alındı. Son 53 gün içinde en az 566 kişi AKP rejimi tarafından gözaltına alındı.

Ağrı'nın Diyadin İlçesinde, Diyadin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından, sabah saatlerinde BDP Diyadin eski İlçe Başkanı Musa Zorbey, MEYA-DER Ağrı Temsilcisi Cenap İlboğa, BDP üyeleri Ahmet Temel, İsmet Kahraman ve Nihat Çiftçi'nin evlerine baskın düzenledi. Evlerin didik didik arandığı baskından sonra 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 5 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

NUSAYBİN'DE 3'Ü ÇOCUK 4 GÖZALTI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde ise dün gece geç saatlerde birçok eve baskın düzenlendi. Nusaybin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce gerçekleştirilen baskınlarda yaşları 18'den küçük olan N.U. ve F.Ş. ile R.A. ve Abdullah Koçhan gözaltına alındı. Nusaybin Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan 4 kişinin hangi gerekçe ile gözaltına alındıkları öğrenilmezken, 4 kişinin bugün Nusaybin Adliyesi'ne çıkarılması bekleniyor.

53 GÜNDE 566 GÖZALTI

30 Ocak’ta Ağırı’nın Taşlıçay İlçesi’nde "Kendimi ihbar ediyorum. Ben de bu suçu işledim, işliyorum" kampanyası çerçevesinde dilekçe veren 7 kişi gözaltına alınırken, aynı gün Muş’un Malazgirt ilçesinde de 2 kişi gözaltına alındı. 29 Ocak günü Tatvan’da 29 kişi, Mersin’deki bir eylem sırasında ise 2 kişi gözaltına alındı. 28 Ocak’ta Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki baskınlarda biri gazeteci 11 kişi gözaltına alındı. Yine, 25 Ocak’ta Yüksekova’da 8, Manisa’da 5 ve İstanbul Maltepe'de 4 kişi gözaltına alınırken, 24 Ocak günü Şırnak’ın Cizre ilçesi, Batman, Ağrı'nın Diyadin ilçesi ve İstanbul’da düzenlenen baskınlarda en az 43 kişi gözaltına alındı. 22 Ocak’ta Mersin’deki ev baskınlarında 7, 21 Ocak günü de Bitlis’in Tatvan ilçesindeki ev baskınlarında 10 kişi gözaltına alınmıştı.

Tümüne yakının KCK adı altında yürütülen operasyonlarda olmak üzere 10 Aralık 2011 ile 1 Şubat 2012 arasındaki 53 günde en az 562 kişi gözaltına alındı. Gerçek rakamların daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Gözaltına alınanlar arasında belediye başkanları, öğrenciler, çocuklar, insan hakları aktivistleri, kadın aktivistler ve sendikacılar da var. Gözaltına alınanlardan 350’yi aşkını tutuklandı.

ANF NEWS AGENCY

0 yorum:

Yorum Gönder

Hakaret küfür vb yorumlarınız olursa savcılığa başvurulucaktır