1 Şub 2012

Fransa'da 10 milyon kisi konut krizi magduru



Fransa'da 10 milyon kişi konut krizi mağduru

ANF
10:09 / 01 Şubat 2012
Paris - Evsizler ve konut sorunlarına dikkat çekmek için 20 yıl önce kurulan Abbé Pierre Vakfı, bugün yayınladığı raporda Fransa’da 10 milyona yakın kişinin konut krizinden etkilendiğini belirtti.

Yayınlanan yıllık rapordaki veriler, ülkede evsiz olanlar veya kötü koşullarda oturanlara ilişkin korkunç bir tablo çiziyor. Rapora göre konut krizinden 10 milyona yakın kişi etkilenirken, bunlardan 3,6 milyonunun ya evi yok ya da kötü koşullarda barınıyorlar. Her beş haneden biri kira veya konut kredisini ödemekte zorlanıyor.

Bu dramatik durumun, günlük yaşamda önemli bedellere yol açabileceği uyarısında bulunan Vakıf, bunların beslenme ve sağlık alanında yapılacak kısıtlamalar, yaşam koşullarının kötüleşmesi ve ev ile iş arasındaki mesafenin uzaması olduğunu kaydetti.



Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yayınlanan rapor ile Vakıf, cumhurbaşkanlığı adaylarının dikkatini bu konuya çekmeyi amaçlıyor. Vakıf, adayları “yeni bir konut politikası için sosyal sözleşme” lehine açık bir şekilde bağlılık sözü vermelerini istiyor.

Başlıca konut aktörleri tarafından geliştirilen sözkonusu sözleşme, dört temel üzerinde kurulmuş: İhtiyacın olduğu her yerde erişilebilir yeterli düzeyde konut yapılması, pazarın düzenlenmesi, konut fiyatlarının denetimde tutulması, ülkenin gelecekte adil ve kalıcı bir şehir inşa etmesi ve daha fazla dayanışma için mücadele edilmesi.

ANF NEWS AGENCY

0 yorum:

Yorum Gönder

Hakaret küfür vb yorumlarınız olursa savcılığa başvurulucaktır