1 Şub 2012

GUNDEM 01 SUBAT 2012



GÜNDEM 01 ŞUBAT 2012

ANF
07:42 / 01 Şubat 2012
* Türkiye’de yargılama uzun süreli tutukluluk nedeniyle adeta ‘işkenceye’ dönüşürken, tutukluluk süresinde indirim yapılması 3’üncü yargı paketinde almadı. Yargı paketi Meclis’e sunulurken, tutukluluk süresinde indirimin pakette yer almamasında Şamil Tayyar etkili oldu.

* Euro krizinde ‘can simidi’ olarak görülen Avrupa Mali İstikrar Fonu'nun genel müdürünün geçtiğimiz hafta Pekin’den eli boş dönmesi üzerine şimdi Almanya Başbakanı Angela Merkel devrede. Bugün başlayacak üç günlük Çin seyahatine çıkan Merkel, Çin’den para isteyecek. Ancak Avrupa basını Çin’i şimdiden ‘cimri’ ilan etti.

* Geçtiğimiz Aralık ayında Hıristiyanlara ait işyerlerinin ateşe verilmesi olaylarından ardından Kürdistan Federe Bölge Yönetimi’ne bağlı Dihok’ta 4 kaymakam ve 6 il yöneticisi görevden alındı. Ancak değişiklik muhalefet partilerini memnun etmedi.

* Sivil toplum örgütlerinin önerileriyle yeniden düzenlenen Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Yasa Tasarısı Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hazırladığı tasarı geçerse artık şiddet uygulayan erkek, çocuğuna yaklaşamayacak.

* Yasak olmasına rağmen ilk bölümü haftalık bir gazetenin eki olarak verilen Hitler’in “Kavgam” kitabı, Almanya’da yoğun ilk gördü. 50 bin olan gazetenin tirajı iki katına çıkarken, gözler şimdi kitabın telif hakkını elinde bulunduran Bayern Eyaleti hükümeti ile İngiliz yayıncı Peter McGee arasında süren davada.

* İsveç Çevre Partisi Yeşiller Milletvekili ve Dış Politika Sözcüsü Bodil Cebellos, Türkiye’de tutuklu 105 gazetecinin durumu ile geçtiğimiz günlerde karara bağlanan Hrant Dink davasını İsveç Parlamentosu’na taşıdı.

* Devlet Tiyatrosu, Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV), Devlet Tiyatroları, Opera ve Bale çalışanlarının personel kimlik tanımları yapılmadığı için 32 yıldan bu yana zam alamadıklarını bildirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Hakaret küfür vb yorumlarınız olursa savcılığa başvurulucaktır