1 Şub 2012

Duhok’ta 4 kaymakam gorevden alindi



Duhok’ta 4 kaymakam görevden alındı


ANF

08:11 / 01 Şubat 2012
Duhok - Geçtiğimiz Aralık ayında Hıristiyanlara ait işyerlerinin ateşe verilmesi olaylarından ardından Kürdistan Federe Bölge Yönetimi’ne bağlı Duhok’ta 4 kaymakam ve 6 il yöneticisi görevden alındı. Ancak değişiklik muhalefet partilerini memnun etmedi.

Güney Kürdistan’da Hıristiyanlara ait işyerlerinin yakılması ve linç olayları sonucu Duhok’ta merkez ilçe, Sêmêl, Zaxo ve Berdareş kaymakamları ile Zaxo, Sêmêl, Şêxan ve Berdareş emniyet müdürleri görevden uzaklaştırıldı.

Duhok ve Zaxo belediye başkanları, Dihok Belediyesinde görevli bir genel müdür, İl Sağlık Müdürü, İl Emniyet, Asayiş ve Trafik Müdürlerinin görevden alındı. Ayrıca, 6 yöneticinin daha görevden alınması bekleniyor.

Görevden alınan kaymakam ve müdürlerine yerine yeni atamaların yapıldığı öğrenilirken, Duhok İl Meclisi başkanı Fazıl Emer, görev değişikliğinin süreceğini, ancak bunun geçtiğimiz aylarda meydana gelen şiddet olaylarıyla bağlantılı olmadığını savundu. Rûdaw gazetesine konuşan Fazıl Emer şu bilgileri verdi:

“Duhok’ta 20’ye yakın genel müdürlükte değişiklikler yapılacak. Bu genel müdürlüklerde yapılan değişikliklerin Behdinan olaylarıyla hiçbir ilgisi yok. Sadece 4 kaymakam olaylarla ilgili oldukları gerekçesiyle uzaklaştırıldılar” dedi.

Muhalefet partileri ise Duhok’taki görev değişikliğinden rahatsız. Değişiklikleri eleştiren Kürdistan İslami Birlik Partisi Dihok İl Başkanı Xazî Seîd “Duhok’ta bir partinin yönetimi altında hüküm sürülüyor. Duhok’taki tüm yöneticiler iktidar partisinin üyeleridir. Sorumlu bir yönetimin sağlanması için genç kişilerin atanması gerekiyor” diye konuştu.

İktidar partilerinin herhangi bir yerde yaptıkları değişikliklerin reform yapmak amacıyla olmadığını savunan Goran Hareketi Behdinan Bölgesi yetkililerinden Dîlman Mihemed ise “İktidar sadece kendi çıkarları doğrultusunda iş yapıyor” dedi.

ANF NEWS AGENCY

0 yorum:

Yorum Gönder

Hakaret küfür vb yorumlarınız olursa savcılığa başvurulucaktır