1 Şub 2012

Siddet uygulayan cocuguna yaklasamayacak



Şiddet uygulayan çocuğuna yaklaşamayacak

ANF
08:35 / 01 Şubat 2012
Ankara - Sivil toplum örgütlerinin önerileriyle yeniden düzenlenen Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Yasa Tasarısı Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hazırladığı tasarı geçerse artık şiddet uygulayan erkek, çocuğuna yaklaşamayacak.

Kadına karşı şiddeti engellemek, şiddet mağduru kadınları korumak ve şiddet uygulayan erkekleri cezalandırmak amacıyla hazırlanan yasa tasarısı, Bakanlar Kurulu’nda. Bakanların imzasına açılan “Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Yasa Tasarısı”nda şu hususlar yer alıyor:

* Kadın, çocuk, aile bireyleri tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişiler yasa kapsamında korunacak. Kurulacak, “şiddet önleme ve izleme merkezleri” destek hizmeti verecek.

* Mülki amir; barınma yeri, geçici maddi yardım, danışmanlık hizmeti verilmesi ile resen geçici koruma verebilecek. Hâkim; mağdurun işyerinin değiştirilmesi, bireyin evli olması halinde müşterek yerleşim yerinden ayrı yerleşim yeri belirlenmesi ve kimlik ve ilgili diğer bilgi-belgelerin değiştirilmesine karar verecek.

* Hâkim; mağdura yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama, konuttan derhal uzaklaştırılması ve müşterek konutun korunan bireye tahsis edilmesi, gerekli görülmesi halinde korunan bireyin, şiddete uğramamış olsalar bile yakınlarına, tanıklarına ve kişisel ilişki tesisine ilişkin haller saklı kalmak üzere çocuklarına yaklaşmaması, iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesi, silahların kolluğa teslim edilmesi konusunda önleyici tedbirleri alacak.

* Tedbir kararlarına aykırılık halinde şiddet uygulayan hakkında zorlama hapsi uygulanacak, 3-10 gün arasında zorlama hapsine tabi tutulacak. Gerekli hallerde korunan birey ya da bireylerin tüm bilgileri gizli tutulacak. Mağdura hâkim kararıyla teknik araç ve yöntemlerle koruma verilebilecek.

ANF NEWS AGENCY

0 yorum:

Yorum Gönder

Hakaret küfür vb yorumlarınız olursa savcılığa başvurulucaktır